Ukusni i sočni mafini koji mogu biti brz i zdrav doručak ili užina. Možete ih pripremiti i sa integralnim brašnom. Takodje, umesto breskvi možete koristiti i rendane jabuke.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 šolje (od 250ml) brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 1/4 šolje ulja
- 3 jaja
- 3 do 4 zrele breskve
- 4 do 5 kašika šećera (opciono)
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 200 C. Pripremite pleh za 16 mafina ili papir za pečenje mafina.
- 3 veće ili 4 srednje breskve iseckajte na sitnije komadiće.
- U većoj posudi, pomešajte brašno i sodu bikarbonu a u drugoj umutite jaja pa dodajte ulje. Jaja i ulje sipajte u posudu sa brašnom i pomešajte dobro. Dodajte sitno iseckane breskve. Ukoliko volite slađe mafine i ukoliko breskve nisu slađe, možete dodati nekoliko kašika šećera.
- Pecite 25 minuta ili dok čačkalica koju ubacite u mafine nije suva. Ohladide desetak minuta, pre nego što ih izvadite iz kalupa, da se skroz ohlade.