Mekana, sočna i jako ukusna teletina, koju ćete brzo pripremiti (za manje od 10 minuta) a koja će se dugo peći rerni. Bez dugog krčkanja nema mekanog mesa ali će se čekanje itekako isplatiti. Umesto soja sosa možete koristiti i Worcester Sos, za još pikantniji ukus. Ovako pripremljenu teletinu možete jesti samu (kao idealan Hrono ručak) ili sa barenim krompirom.
Ovaj recept će obradovati i sve one koji su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 900 g junećeg buta bez kosti
- 500 g šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 120 ml soja sosa (ili Worcestershire sosa)
- 2 kašičice senfa
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 160ºC.
- Isecite junetinu na otprilike 5cm duge komade. U velikom tiganju propržite junetinu, oko 8 minuta na malo ulja. Posolite i pobiberite po ukusu.
- U medjuvremenu oprerite i oljuštite šargarepu, isecite na po 5 cm duge delove i ubacute u drzgi, dublji tiganj sa kašikom maslinovog ulja. Glavice luka oljuštite i isecite na 4 dela. rukom ih izlomite na listove i ubacite ih u tiganj sa šargarepom. Kada je meso proprženo, prebacite ga u tiganj sa povrćem. Dodajte soja sos i senf i promešajte.
- Prebacite sve u vatrostalnu posudu, sipajte 800ml vrele vode, poklopite ili prekrijte alu-folijom, ukoliko nemate poklopac i ostavite u rerni 4 sata.