Ukusna i zdrava musaka, koju možete jesti i ako ste na Hrono ishrani, jer je ne goji a zadovoljiće sve vaše gurmanske potrebe.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 veće ili 4 srednje tikvice (oko 1kg)
- 500gr mlevenog mesa (po želji)
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
Način pripreme
- U većem tiganju propržite sitno iseckan crni luk. Dodajte meso i beli luk pa posolite po ukusu.
- Uključite rernu na 200 C i obložite vatrostalni sud papirom za pečenje ili ga blago nauljite.
- Tikvice dobro operite i isecite na kolutove.
- U vartostalni sud redjajte prvo tikvice, pa sloj mesa, zatim ponovo tikvice pa meso i na kraju prekrijte tikvicama.
- Pecite 30 minuta na 200 C a zatim izvadite iz rerne, prelijte umućenim jajima, sa malo soli i stavite da se zapeče još 15 minuta.