Sočna i ukusna torta , pogodna za one koji vole da uživaju u slatkom ali ne žele višak kilograma. Jedna je od jednostavnijih torti koju ćete napraviti a ima jako malo kalorija. Pogodna je za keto dijetu (ukoliko kao zaslađivač koristite steviu), kao Hrono dezert ili dezert za one koji su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 100 gr kokosovog ulja
- 5 kašika kakaa
- 5 kašika zaslaživača (med, stevia ili šećer)
- 4 jaja
- Jagode, maline, šumsko voće ili drugo voće po izboru
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. U šerpicu stavite kokosovo ulje i ubacite ga u rernu samo dok se ne istopi. Pripremite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje (isecite krug za dno i traku da obložite strane).
- U veliku vanglu dodajte ulje, kakao i zaslađivač koji ste odabrali, promešajte i ostavite sa strane.
- Razbijte jaja i odvojite belanca od žumanaca.
- Umutite belanca dok ne budu potpuno cvrsta.
- U pripremljeni čokoladni miks, dodajte polako jedno po jedno žumance dok mešate.
- Dodajte trećinu belanaca u smesu i mešajte polako dok se sve ne sjedini, dodajte potom drugu trećinu a kada se sve sjedini i treću.
- Sipajte smesu u kalup za tortu, probušite balončiće ako se pojave na površini i pecite 30 minuta na srednjoj polici.
- Dok se torta peče operite voće i isecite ga po potrebi.
- Kada se torta ispeče, ostavite je da odstoji barem 20 minuta pre nego što je izvadite iz kalupa.
- Prektijte tortu voćem i servirajte.