Zdrav dezert koji se brzo i lako priprema i koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kruške pospešuju varenje, bogate su antioksidantima, med jača imuni sistem, kao i cimet, koji zajedno sa vanila ekstraktom daje odličan i bogat ukus ovoj poslastici.
Ovo je idealan Hrono dezert, ukoliko ne koristite jogurt, a odlična je poslastica i za one koji prate ishranu bez glutena.
PRIJATNO!

Sastojci
- 4 kruške
- 120ml meda
- 1/4 kašičice cimeta
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- opcioni dodaci: granola, grčki jogurt
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180°C. Obložite pleh papirom za pečenje (nije obavezno).
- Kruške isecite na pola. Kašikom izdubite kruške, uklonite košpice i napravite udubljenje. Poredjajte ih na pleh, sa udubljenjem gore. Pospite ih cimetom.
- Med i vanila ekstrakt pomešajte u činijici i pospite kruške odozgo, dobijenom smesom. Ostavite 2 kašike, za nakon pečenja.
- Pecite kruške 25 minuta ili dok ne postanu mekane i lagano pobraone po krajevima. Izvadite ih iz rerne i odmah pospite preostalim delom mešavine meda i vanila ekstrakta. Služite ih tople, same ili sa granolom i jogurtom preko.