Brz i ukusan vegetarijanski ručak ili večera koji ćete brzo i lako pripremiti. Može se služiti i kao predjelo. Veoma je zabavan način da uvrstite karfiol u ishranu i kada ga jednom probate, sigurno ćete ga praviti ponovo!
Umesto mocarela sira, možete koristiti i kačkavalj.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 manja glavica karfiola ili 1 kesa zaledjenog karfiola
- 1¼ šolja rendanog mocarela sira
- 60 gr putera
- 2 čena belog luka
- ⅓ šolje prezli
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C.
- Karfiol operite, očistite i isecite na manje komade. Ukoliko koristite zaleđeni karfiol, pustite da se malo otopi. Stavite ga u vatrostalnu posudu, pospite rendanim sirom i ostavite sa strane.
- Beli luk ugnječite. U manjoj šerpici istopite puter (oko 2 minuta) dodajte luk i mešajte oko 1 minut. Sklonite sa vatre i dodajte prezle pa promešajte.
- Kašikom pospite dobijeni miks po karfiolu.
- Vatrostalnu posudu poklopite ili prekrijte alu-folijom i pecite 25 minuta, onda otklopite i pecite jos 20 minuta.
- Služite toplo.