Ovu ukusni zalogaji sa malo kalorija i malo ugljenih hidrata učiniće da ih pojedete sve odjednom, bez griže savesti. Dobra su zamena za čips ili druge grickalice i pogodni su za one koji prate ishranu bez glutena.
PRIJATNO
Sastojci
- 150 gr karfiola (svežih ili zamrznutih cvetova)
- 120 gr čedar sira
- 1 jaje
- 1/4 kašičice origana (nije obavezno)
- so i biber po ukusu
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. Na veliki pleh stavite papir za pečenje.
- Obarite karfiol 5 minuta u vreloj vodi i dobro ga iscedite.
- Ubacite karfiol u blender i samo ga malo izmiksujte, tako da liči na pirinač. Stavite ga u krpu kako bi upila što više vode.
- Stavite karfiol u veliku posudu, dodajte jaje, sir i začin po ukusu. Promešajte sve kašikom, da se dobro sjedini. Kašikom vadite smesu i prstima formirajte tanke diskove. poredjajte ih na papir za pečenje.
- Pecite oko 12 minuta ili dok ivice ne poslanu zlatno-braon a sredina nije više mekana. Izvadite iz rerne i pustite da se malo ohladi pre nego što zalogaje premestite u činiju za posluživanje. Služite sa vašim omiljenim umakom.
1 komentar
Ovo je savrseno. Super ideja!