Ukusni vegetarijanski ravioli, obogaćeni ukusima tikvica i paradajza. Savršen brzi ručak ili večera!
Za posnu varijantu, koristite posni kačkavalj umesto parmezana.
PRIJATNO!
Sastojci
- 400g raviola sa spanaćem ili sirom
- 2 tikvice
- 500 ml paradajz sosa ili drugog sosa za testanine
- 1 šolja rendanog parmezana
- ZAČINI: so i biber
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 180ºC.
- Skuvajte raviole u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju (oko 4-5 minuta).
- Ocedite dobro.
- U međuvremenu izrendajte tikvice i ostavite ih na papiru da se ocede kako biste se oslobodili dodatne tečnosti.
- U velikoj posudi pomešajte tikvice, paradajz sos i tri četvrtine rendanog parmezana.
- U tepsiju ređajte sloj raviola pa prekrijte slojem napravljenog sosa i ponavljajte dok vam poslednji sloj ne bude sos, preko kog onda pospite preostali rendani parmezan. Posolite i pobiberite odozgo, po želji.
- Pecite 15 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni.
- Sačekajte 5 minuta, da se prohladi, pre nego što isečete na kvadrate kao lazanje.