Ukusne i lagane pene, pune različitih ukusa.
Odlična zdrava kombinacija za brz ručak ili večeru.
Najpogodnija testanina za ovaj obrok su pene ili fusili, mada može odlično ići i sa njokama.
PRIJATNO!
Sastojci
- 300 gr testanine (pene ili fusili)
- 2 patlidžana
- 4 čena belog luka
- 1 konzerva paradajza (od 400 gr)
- 5 sušenih paradajza
- ZAČINI: so i biber
Način pripreme
- Skuvajte testaninu i ostavite sa strane.
- Iseckajte sitno beli luk i secite sušeni paradajz na polovine.
- Operite i isecite patlidžan: prvo odstranite vrhove pa ga isecite na polovine.
- Stavite patlidžan u kipuću vodu i ostavite 7 do 8 minuta, zatim ga izvadite iz vode i isecite na kocke.
- U dublji tiganj sipajte malo ulja, dodajte kocke patlidžana i prodinstajte 3 do 4 minuta, potom dodajte seckani beli luk i nastavite da mešate par minuta.
- Dodajte sušeni paradajz pa još malo promešajte.
- Dodajte paradjz iz konzerve i još pola konzerve vode i ostavite na srednjoj vatri nekoliko minuta, povremeno mešajući.
- Procedite testaninu pa je dodajte u tiganj i sve dobro promešajte, Sklonite sa ringle posle par minuta i služite toplo.