Pileći file je dobro poznat izvor proteina i dobar je za naše zdravlje (pogotovo ukoliko je iz organske proizvodnje).
Humus je takodje odličan izvor proteina koji , uz to, reguliše nivo šećera u krvi. Uz Alevu papriku on predstavlja zdrav izbor za davanje posebnog ukusa pilećem fileu, koji ćete voleti!
Integralni pirinač i brokoli možete zameniti barenim ili pečenim krompirom, palentom, salatom ili nekim drugim prilogom, u zavisnosti od toga da li želite jelo bez glutena, da li ste na Hrono ishrani i koliko kalorija želite da unesete 🙂
PRIJATNO!
Sastojci
- 1/2 kg pilećih grudi bez kostiju
- 1 šolja humusa (kupovni ili domaći)
- Aleva paprika
- Integralni pirinač
- Brokoli (svež ili zamrznut)
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 180 C.
- Pileće grudi posolite po želji i premažite ih humusom. Možete koristiti spatulu ili varjaču.
- Pospite piletinu Alevom paprikom.
- Stavite piletinu na papir za pečenje i pecite na 180 C 30 minuta ili dok sredina mesa nije ispečena.
- Pirinač obarite u medjuvremenu (1 solja pirinča i dve solje vode na tihoj vatri, nakon što proključa)
- Brokoli stavite u ključalu vodu 5 minuta, procedite i servirajte uz piletinu i pirinač
2 komentara
Dopada mi se recept, napravila sam ga sa palentom i bio je to dobar izbor.
Uvek volim kada nadjem neki novi način za pripremu filea.