Zdrav ručak ili večera, koji obiluje proteinima i vitaminima. Idealan ukoliko ste na Hrono ishrani ili na ishrani bez glutena. Prepečeni paradajz daje ovoj salati svecifičan ukus, kao i topao preliv koji ćete napraviti za samo par minuta. Ovako pripremljenu salatu možete čuvati u frižideru do dva dana, dodajte sok od limuna i(li) so, ako je potrebno neposredno pre serviranja.
PRIJATNO!
Sastojci
- 600 gr pilećeg filea
- 200 gr brokolija
- 200 gr cherry paradajza
- Maslinovo ulje
- Sok od pola limuna
- So i biber po izboru
Način pripreme
- Pileće filee izgrilujte na tiganju.
- Brokoli stavite u ključalu vodu i kuvajte od 3 do 5 minuta. Procedite i stavite pod hladnu vodu dok se ne ohladi.
- Paradajz operite i isecite na pola svaki.
- Na prethodno dobro ugrejan tiganj stavite polovine paradajza premazane malinovim uljem, pecite ih 4 do 5 minuta dok ne omekšaju. Premažite četkicom ili kašičicom vrhove paradajza, maslinovim uljem, okrenite paradajz i pecite jos minut ili dva. Prebacite na tanjir da se ohladi.
- Za preliv: tiganj koji ste koristili, dodajte 3 kašike maslinovog ulja i so i biber po ukusu. Mešajte na tihoj vatri oko 45 sekundi. Polako dodajte limunov sok i sklonite tiganj sa vatre.
- Isecite piletinu i paradajz, dodajte brokoli i sve prelite prelivom iz tiganja.
1 komentar
Napravila sam ovu salatu sa ćuretinom i super je ispala.