Ukusna, punjena piletina, laka i brza za pripremu, idealna za brzinski ručak ili večeru.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 pileća filea sa kožicom
- 85g listova spanaća
- 85g feta sira
- 2 kašike ulja (maslinovo ili drugo)
- 2 kašike piljola (nije obavezno)
Način pripreme
- Odvojte kožicu odozdo, po sredini ,od mesa. Ubacite listove spanaća izmedju kožice i mesa. Izdrobite feta sir pa ga ubacite preko spanaća. Kožicu posolite i pobiberite po ukusu odozgo.
- Ugrejte ulje u tiganju sa poklopcem. Ubacite filee, prvo sa stranom na kojoj je kožica dole, i pecite par minuta na srednjoj vatri, dok kožica ne postane braon. Zatim okrenite filee i pecite ih i sa druge strane par minuta. Dodajte pinjole i propržite ih dodatnih 2-3 minuta.
- Dospite 6 kašika vode, poklopite i ostavite 15-20 minuta na srednjoj vatri, da se meso potpuno ispeče.