Prava poslastica za ljubitelje piletine, koji žele da je probaju na drugačiji način. Ukusan i zdrav ručak ili večera koje ćete brzo pripremiti!
Idealno za ljubitelje Hrono ishrane, kao ukusan i zdrav Hrono ručak.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 filea pilećeg belog mesa sa kožicom i kostima
- 1 šolja (od 250ml) kinoe
- 1 teglica (190gr) pesto sosa (domaćeg ili kupovnog)
- biber po želji
Način pripreme
-
Uključite rernu da se greje na 200C.
-
Uzmite veći vatrostalni tiganj, sipajte malo ulja i u njega ubacite filee, strana sa kožicom dole, da se malo proprže (oko 4 min). Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite na srednjoj vatri oko 4 minuta, ne pomerajući piletinu, dok malo ne pusti sok.
-
Izvadite piletinu u tanjir sa strane, pa ubacite kinou i mešajte oko 2 minuta. Dodajte pesto sos i pola šolje vode i pustite da provri. Smanjite vatru i stavite filee, strana sa kožicom gore, preko kinoe.
- Prebacite u rernu i pecite od 20 do 25 minuta, dok kinoa ne upije tečnost i piletina nije skuvana.