Piletina koja se brzo priprema i ima egzotičan ukus koji joj daju peršun i limeta zajedno. Umesto limete možete koristiti i limun.
Ovo je idalan ručak za sve one koji su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 kocka kokošije supe
- ½ kg pilećeg belog mesa
- 1 šolja integralnog pirinča
- ½-1 šolje svežeg peršuna, iseckanog
- ½ limete ili limuna
Način pripreme
- U veliku šerpu sipajte 2 i po šolje vode i dodajte kockicu pileće supe.Pileće belo meso isecite na kockice i dodajte u supu. Kada provri, kuvajte 5 minuta.
- Zatim, dodajte pirinač, četvrtinu peršuna, narendanu koru polovine limete ili manjeg limuna i kašičicu soka limete ili limuna. Posolite po želji.
- Kuvajte na visokoj temperaturi povremeno mešajući, oko 15 minuta ili dok pirinač nije potpuno skuvan. Sklonite sa vatre i umešajte preostali peršun. Služite toplo.