Izuzetno lak i brz recept za zdrav i ukusan pirinčani keks ili pirinčane kolače. Možete ih pripremiti u slanoj ili slatkoj verziji, u zavisnosti od toga koje začine iskoristite. Odličan izbor za zdrave grickalice kojima će se radovati i stariji i mlađi.
Ukoliko napravite slanu verziju ovog pirinčanog keksa, ona vam može zameniti hleb i možete ih jesti uz ajvar, humus, sa pršutom ili šunkom, uz kiselo mleko… Izbor je vaš!
Ovi posni pirinačani kolači su odličan izbor i za sve one koji su na veganskoj ishrani, ishrani bez glutena kao i za one na Hrono ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 šolja (250 ml) pirinča
- 1 1/2 šolja vode
- 2 jaja
- 2 kašike brašna po izboru
- začini po ukusu, za slane: 2 kašičice parmezana ili kašičica soli i bibera, za slatke: 2 kašičice šećera ili stevie and 1 kašičica cimeta
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C i podmažite pleh za mafine.
- Pirinač sipajte u blender (multi-praktik) i sameljite ga dok ne dobijete kompaktno brašno.
- Ubacite ostale sastojke u blender i dobro sve izmešajte.
- Sipajte smesu u 12 podmazanih odeljaka za mafine i pecite od 40 do 50 minuta (u zavisnosti od vaše rerne) dok ne postanu zlatno-braon odozgo i hrskavi.