Izuzetno ukusne, posne, punjene Meksičke tortilje, koje se lako i brzo spremaju! Idealan ručak i večera za vegane i vegetarijance. Za ovaj recept koristila sam male i preukusne tortilje iz restorana Norteño u Beogradu ali vi svakako možete koristiti i neke druge tortilje po izboru.
Za posnu varijantu koristite biljni kačkavalj.
PRIJATNO!
Sastojci
- 8 Nortenjo tortilja
- 8 kašika crvenog pasulja (1 konzerva od 400 gr)
- 8 kašičica paradajz pirea
- 125 gr kačkavalja (rendanog ili biljnog u listićima)
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 180 C i obložite duguljastu, vatrostalnu posudu, papirom za pečenje.
- Na jednu tortilju, po sredini, po dužini, rasporedite 1 kašiku pasulja, zatim preko njega sipajte 1 kašičicu paradajz pirea, pa preko njega pospite 1 kašičicu (ili prstohvat) rendanog kačkavalja.
- Preklopite levu i desnu stranu tortilje preko nadeva, koji ste napravili.
- Okrenite tortilju i polozite je u posudu za pečenje. Ponovite sa ostalim tortiljama.
- Pospite sve tortilje preostalim kačkavaljem.
- Pecite na 180 C oko 25 minuta.