Ukusne, veganske pljeskavice od krompira koje se lako prave a još lakše sve pojedu! 🙂 Možete ih praviti sa brašnom bez glutena, sa belim ili integralnim brašnom. Takođe, slobodno koristite neku drugu vrstu pečuraka, ukoliko ih više volite.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 kg krompira
- 3/4 šolje brašna (običnog ili bez glutena)
- 250 gr šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 2 kašike limunovog soka
- 15g sveže mirođije
- ZAČINI: so, biber, čili pahuljice
Način pripreme
- Krompir isecite na kockice, stavite u veliku šerpu i prelijte vodom. Prokuvajte, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok se ne skuva skroz (20-30 minuta). Ocedite, začinite solju i biberom, po ukusu, i umutite mikserom da dobijete pire krompir. Ostavite da se ohladi dok pravite punjenje od pečuraka.
- Iseckajte sitno: crni luk, beli luk, pečurke i mirođiju.
- Zagrejte 1 kašiku ulja na tiganju i dinstajte crni luk oko 5 minuta. Dodajte beli luk, iscekane pečurke, limunov sok, prstohvat čili pahuljica i začinite solju i biberom. Ostavite na tihoj vatri, povremeno mešajući, oko 15 minuta ili dok pečurke ne omekšaju i većina tečnosti ne ispari. Skinite sa ringle i umešajte iseckanu mirođiju.
- U činiju sa ugnječenim krompirom, dodajte brašno pa počnite da oblikujete pljeskavice. Uzmite par kašika testa i formirajte krugove. U sredinu jednog kruga dodajte otprilike kašiku mešavine pečurki, a zatim prekrijte drugim krugom krompira i oblikujte okrugle pljeskavice od krompira.
- Zagrejte malo ulja u tiganju i kada se ulje zagreje, dodajte pljeskavice od krompira i pecite sa svake strane oko 2 minuta ili dok ne porumene.
Ovaj recept je preuzet sa sajta: nadiashealthykitchen.com