Posni i zdravi čokoladni kolači sa medom, ukusni i veoma laki za pripremu. Možete koristiti i javorov sirup, samo malo smanjite količinu u odnosu na med. Takođe, možete koristiti i neki drugi biljni puter, orahov ili kikiriki.
PRIJATNO!
Sastojci
- 100 g kakao praha
- 60 g bademovog putera
- 30 ml rastopljenog kokosovog ulja
- 90 ml meda
- Prstohvat morske soli
Način pripreme
- U posudu za mešanje prosejte kakao kroz cediljku, dodajte bademov puter, rastopljeno kokosovo ulje, med i prstohvat soli. Lagano mešajte kašikom da se sjedini u gustu smesu.
- Ovako dobijenu smesu možete odabrati da oblikujete u kuglice tako što ćete izvaditi otprilike količinu od 1 kašike i smotati u kuglicu (zatim zaprašiti kakaom u prahu, kako biste sprečili lepljenje) ili ga možete oblikovati u pločice, tako što ćete smesu prebaciti na papir za pečenje, preklopiti drugim papirom i oklagijom uvaljati u ravnu površinu (debljine oko 1 cm). Sklonite gornji papir za pečenje i pomoću špatule ili varjače oblikujte kvadrat ili pravougaonik.
- Stavite u zamrzivač da se stegne 20 do 30 minuta.
- Da biste poslužili, isecite u kvadrate ili željene oblike. Pospite sa malo kako praha, kako biste spečili lepljenje.
- Ostatke čuvajte pokrivene u frižideru do 1-2 nedelje ili u zamrzivaču 1 mesec ili više.