Baruni kolači BEZ BRAŠNA, BEZ JAJA i BEZ KVASCA ili PRAŠKA ZA PECIVO koji su potpuno zdravi i jako ukusni! Odlični su sa bademovim puterom ali možete koristiti biljni puter prema želji (kikiriki, susam, orahov puter). Ukoliko želite, možete i sami napraviti Puter od badema, pa ga iskoristiti za ovaj recept.
Za ovaj recept je važno da dobro podmažete kalupe ili, još bolje, da koristite papir za oblaganje kalupa. Ovaj recept je bez brašna i bez jaja, pa ukoliko želite sočnije braunije, slobodno ih izvadite posle 12 minuta. Ukoliko želite bolje pečene, ostavite ih 15 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva iz njih.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 srednje banane
- 120 gr bademovog putera (kikiriki, susamov ili orahov puter)
- 4 kašike kakao praha
- 1 kašika proteina u prahu (po vašem izboru)
- 1 kašika javorovog sirupa ili zaslađivača po izboru (kašika meda ili stevie)
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 180C i obložite kalup za 6 mafina (ili za 12 mini mafina) oblogama za mafine ili ih dobro podmažite.
- U blender ubacite sve sastojke i mešajte dok smesa ne postane glatka.
- U svaki kalup za muffine sipajte dobijenu smešu, puneći dok se potpuno ne napuni. Kako nije potreban prašak za pecivo, oni uglavnom neće narasti.
- Pecite 12-15 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se brauniji potpuno ohlade u kalupu za mafine, pre nego što ih izvadite.
Beleške
Braunije čuvajte u frižideru, ali i iz zamrzivača su jednako ukusni.