Ukusna poslastica, koju ćete lako i brzo napraviti. Možete koristiti Pionir karamele sa ukusom lešnika ili neke druge po izboru.
Za preliv možete koristiti šlag i karamel preliv, koji moćete kupiti ili ga možete napraviti sami. Ovde možete pogledati naš recept za Brz i lak domaći karamel sos.
Pogodna za sve koji poste, za vegane i vegetarijance.
Sastojci
- 4 srednje jabuke
- 12 karamel bombona
- 50 gr putera ili margarina za posnu varijantu
- 1/4 šolje braon šećera
- 1/4 šolje ovsenih pahuljica
- 1/4 šolje brašna
- Začini: 1/4 kašičice cimeta i 1/4 kašičice soli
- Preliv: šlag i karamel sos (opciono)
Način pripreme
-
Ugrejte rernu na 180 C.
-
Isecite vrh jabuke i izdubite ih kašičicom ili kašikom za sladoled, pazeći da ne probušite koru.
-
Stavite po 3 karamele u svaku jabuku.
-
Stavite jabuke na pleh za pečenje.
- U srednju činiju sipajte brašno, ovsene pahuljice, cimet, šećer i so. Istopite puter i dodajte ga smesi. Dobro promešajte i dobijenom smesom dopunite jabuke odozgo.
-
Pecite od 20 do 25 minuta, u zavisnosti od rerne.
-
Izvadite iz rerne i prelijte šlagom i karamel sosom (nije obavezno).