Pripremite tikvice na drugačiji i interesantniji način! Možete ih poslužiti za ručak ili večeru. Neće vam oduzeti puno vremena da ih napravite a ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Umesto kobasice možete koristiti mleveno meso, ali pikantna kobasica ovom jelu daje specifičan ukus. Ukoliko se ipak odlučite za mleveno meso, začinite ga po ukusu.
Nezaobilazni Galbani Mozzarella sir, daje ovom receptu završni, pun ukus, koji će svi voleti!
Ovaj ručak je bez glutena pa će mu se obradovati svi oni koji su na bezglutenskoj ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 2 pikantne kobasice po izboru
- 3 tikvice srednje veličine
- 1/2 crnog luka srednje veličine
- 100 gr rendanog Galbani Mozzarella sira
- 120 ml pasiranog paradajza
- 2 čena belog luka (nije obavezno)
Način pripreme
- Tikvice operite i presecite po dužini na dve polovine. Kašikom izvadite sredinu iz tikvica i odložite je u činiju sa strane.
- U vatrostalnom tiganju, dinstajte sitno iseckan crni luk 3 do 5 minuta, posolite i pobiberite po ukusu.
- Kobasice oljuštite ili istisnite iz opne pa ih varjačom izlomite i propržite sa lukom, oko 5 minuta.
- Dodajte sredinu tikvica, promešajte i propžite sve još 3 minuta.
- Ukoliko želite da dodate 2 čena belog luka, iseckajte ga sitno i dodajte pa mešajte još 1 minut.
- Prebacite smesu iz tiganja u činiju, pa polovine tikvica stavite na tiganj, isečenom stranom na dole. Pecite ih tako oko 2 minuta. Okrenite ih, malo posolite i pobiberite, po ukusu.
- Pripremljenu smesu sipajte kašikom u tikvice, dodajte pasirani paradajz odozgo i pospite Galbani Mozzarellom.
- Stavite tiganj u rernu (ukoliko nemate vatrostalni tiganj, prebacite tikvice u dublji vatrostalni sud) i pecite na 200 C 10-15 minuta, u zavisnosti od vaše rerne.