Ovu hrskavu i ukusnu pitu od heljde u obliku pužića, ćete brzo i lako napraviti. Možete je služiti za doručak, večeru ili predjelo.
Pogodna je i za one koji su na Hrono ishrani, za doručak, ukoliko nisu u restrikciji. Moj omiljeni sir, kada pravim pite sa sirom je Biser Svežeg sira za pite i gibanice jer ima blag ukus i lepu teksturu kada se ispeče. Vi, naravno, možete koristiti bilo koji sir, po izboru. Takodje, kore od heljde su često moj izbor, jer su zdravije, (ili bar tako kažu 🙂 ali ovi pužići se mogu napraviti i sa korama od belog brašna.
Ovaj recept je za dve osobe (samo je nas dvoje doručkovalo jutros 🙂 ali vi samo udvostručite ili utrostručite mere, ukoliko vas ima više. Jedno pakovanje kora od heljde obično ima 10 do 12 kora.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 pite od heljde
- 1 jaje
- 2 kašike Biser Svežeg sira za pite i gibanice
- 5 kašičica ulja
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 200 C. Umutite jaje i dodajte 2 kašike Biser Svežeg sira za pite i gibanice pa sve dobro promešajte.
- Postavite kore pa prvu odozgo premažite jednom kašičicom ulja.
- Kašikom sipajte mešavinu jaja i sira pri vrhu kore. Umotajte u pužić, samo jednu koru i stavite na pleh, postavljen papirom za pečenje.
- Premažite tanko uljem po vrhu.
- Pecite na 180 C oko 30 minuta. Služite toplo.
Beleške
Ukoliko koristite kore od belog brašna, umotavajte po dve kore, umesto jedne.