Ukusan i zdrav rižoto, koji možete pripremiti za ručak ili večeru. Za pripremu možete koristiti kupovni ili domaći pesto sos. Pogledajte ovde kako da sami napravite pesto sos.
PRIJATNO!
Sastojci
- 200g pirinča
- 1 kocka supe od povrća
- 2 kašike pesto sosa
- 100g mekanog kozjeg sira
- maslinovo ulje
Način pripreme
- U 700 ml vode, rastvorite jednu kocku supe od povrća i sačekajte da provri.
- U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje, da prekrije dno, pa dodajte pririnač. Propržite 1 minut pa dospite pola supe od povrća i kuvajte dok je pirinač ne upije. Dodajte ostatak supe, iz dva do tri puta i mešajte povremeno, dok se pirinač ne skuva, oko 20 do 25 minuta.
- Dodajte pesto i polovinu kozjeg sira. Pre nego što poslužite, pospite ostatkom sira odozgo.