Čuveni američki meatloaf, rolat od mesa, koji ćete brzo i lako pripremiti. Ovako pripremljen rolat možete iseći i služiti sa krompirom ili pirinčem, salatom ili kao hamburger u lepinji.
Ukoliko nemate uzan pleh za pečenje hleba ili rolata, oblikujte meso rukama u valjkasti oblik i tako ispecite rolat.
Ovaj ukusan rolat je odličan izbor za sve one koji su na Hrono ishrani jer predstavlja idealan Hrono ručak. Takodje, obradovaće i sve koji su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 kg mlevenog mesa po izboru
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 kašike paradajz paste
- 2 jaja
Način pripreme
-
Ugrejte rernu na 180ºC i postavite pleh, za rolat, papirom za pečenje.
-
Isecite sitno luk. U manjoj posudi umutitite jaja viljuškom.
-
U veliku posudu ubacite meso, luk i jaja i so i biber po ukusu.
-
Premažite pastom od paradajza dno posude u kojoj će se meso peći. Ovo će dati mesu lepu, braon boju na vrhu.
-
Ubacite kašikom u pleh i pecite 50 minuta, dok odozgo ne postane tamno braon. Izvadite i izručite iz pleha na tanjir u kom ćete poslužiti rolat, tako da deo koji je bio na dnu sada bude na vrhu.