Zdrav i ukusan, lagan ručak, koji ćete brzo pripremiti. Ukoliko ste ljubitelj tikvica i pilećeg belog mesa, ovo je pravi recept za vas.
Ukoliko izostavite Mocarela sir, dobićete idealan Hrono ručak, takodje ovaj ručak je bez glutena pa će mu se obradovati svi oni koji su na bezglutenskoj ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 350 gr pilećeg filea
- 1 1/2 šolje (oko 450 gr) paradajz paste ili sosa
- 3 tikvice, srednje veličine
- 1 1/2 šolje rendanog mocarela sira
Način pripreme
- Pileće filee dobro skuvajte bez kožice i iscepkajte ih viljuškom.
- Dok se piletina kuva, operite i očistite tikvice pa ih isecite po dužini, na tanke listove. Poredjajte ih po dasci za sečenje jednu pored druge.
- Ugrejte rernu na 180 C.
- U srednjoj činiji dobro promešajte iscepkano pileće belo meso i 1 1/2 šolje paradjz pastu ili sos.
- Sipajte pola šolje paradajz sosa na dno vatrostalne posude.
- Sipajte oko 3 kašike piletine preko svakog listića tikvica, onda pospite mocarela sir po njima. Sačuvajte oko pola šolje sira da pospete rolnice na kraju.
- Pažljivo umotajte rolnice i poslažite ih u vatrostalnu posudu. Pospite ih ostatkom paradjz sosa i mocarelom.
- Prekrijte sud aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta. Sklonite foliju pa pecite jos 15 do 20 minuta.