Ova ukusna kombinacija svežeg bosiljka, pečene paprike i neodoljivo ukusnog Galbani Mozzarella sira, će sigurno postati jedan od vaših omiljenih načina da pripremate pileće filee. Veoma jednostavno i brzo se pripremaju.
Pečene paprike možete pripremiti sami ili možete koristiti kupovne, iz tegle. Galbani Mozzarella je savršen izbor ukoliko želite savršen ukus rolovanih filea koji će osvojiti kako vas i vaše ukućane, tako i vaše goste.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 filea pilećeg belog mesa
- 12 svežih listova bosiljka
- 1 pečena crvena paprika
- 120 gr rendanog Galbani Mozzarella sira (oko12 kašika)
- 350 ml paradajz sosa ili pasiranog paradajza
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. Stavite dva pileća filea u kesicu za zamrzivač i počevši od najtanjeg, ka najdebljem delu, oklagijom pritiskajte i istanjujte meso, pazeći da ga ne iskidate. Debljina mesa bi trebala da bude oko pola cm. Ponovite postupak sa preostala dva filea.
- Stavite file na dasku, tako da je glatka strana dole. Na file odozgo ređajte: 3 lista bosiljka, jednu četvrtinu pečene paprike i dve kašike rendanog Galbani Mozzarella sira. Ostatak sira ostavite za kasnije. Urolajte file i pričvrstite ga čačkalicom. Ponovite postupak sa preostala 3 filea.
- 1 šolju paradjz sosa (pasiranog paradajza) sipajte na dno vatrostalne posude pa preko poređajte filee. Prelijte ih ostatkom paradajz sosa (svaki file sa po dve kašike, otprilike).
- Pecite u rerni, nepoklopljeno 30 minuta na 180 C.
- Izvadite iz rerne, pospite preostali Galbani Mozzarella sir preko filea i pecite dodatnih 5 minuta, dok se sir ne istopi.
- Izvadite iz rerne, prebacite filee na tanjir, izvadite čačkalice i služite toplo.