Jednostavan recept za sočan i ukusan biftek koji će zasigurno impresionirati vaše goste. Umesto spanaća možete koristiti rukolu. Ovako pripremljen biftek je idealan ručak ili večera za one koji prate ishranu bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3/4 kašičice soli
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 700 gr tankog isčenog bifteka
- 150 gr krem sira po izboru (ja koristim "Sirko")
- 150 gr mladog spanaća
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. Postavite papir za pečenje na dno pleha i ostavite ga sa strane.
- Položite biftek na dasku i namažite ga maslinovim uljem sa obe strane i posolite.
- Namažite gornji sloj bifteka krem sirom i poredjajte listove spanaća odozgo.
- Pažljivo urolajte biftek i pričvrstite ga čačkalicom.
- Stavite urolan biftek na papir za pečenje i pecite otprilike 35 minuta, u zavisnosti od vaše rerne.
- Izvadite iz rerne, dozvolite da odstoji oko 10 minuta i onda isecite na 2-3 cm debele delove.
2 komentara
Pravila sam nešto slično ali ne sa krem sirom, probaćemo i ovo.
Ovo smo pravili veceras. Nisam jeo bolji biftek skoro.