Kremasti i hrskavi istovremeno, ovi kolači se ne mogu nazvati drugačije, nego – Savršeni! Topiće vam se u ustima i postaće omiljena poslastica, vama, vašim ukućanima ili gostima.
Za ovaj recept potrebno je istopiti čokoladu na pari, pa možete pogledati naš članak o tome Kako pravilno istopiti čokoladu.
PRIJATNO!
Sastojci
- 80 gr mlevenog keksa (npr. Plazma)
- 2 kašike putera
- 1 šolja (od 250 ml) kornfleksa
- 120 gr + 6 kašika putera od kikirikija
- 50 gr krem sira (npr. Philadelphia)
- 3 kašike šećera ili stevie
- 230 gr čokolade
- 1 i po slatka pavlaka
- Dekor: izlomljen kikirkiki (opciono)
Način pripreme
- Postavite manji pleh ili kalup (22x12cm ili 16x16cm) alu-folijom.
- 1. sloj: 80 gr mlevenog keksa (npr. Plazma) i 2 kašike putera. Istopite puter na srednjoj vatri i dodajte keks. dobro promešajte i formirajte prvi sloj kolača u kalupu. Ostavite u frižidru dok pravite sledeći sloj.
- 2. sloj: 1 šolja (od 250 ml) kornfleksa, 120 gr putera od kikirikija, 80 gr čokolade. Čokoladu istopite na pari, dodajte puter od kikirikija i promešajte, dodajte izmrvljeni kornfleks. Ovu mešavinu prelijte preko prvog sloja, Ostavite u frižideru.
- 3. sloj: 50 gr krem sira, 3 kašike šećera ili stevie, 6 kašika putera od kikirikija i 1 slatka pavlaka. Umutite dobro slatku pavlaku u jednoj činiji. U drugoj činiji umutite krem sir, dodajte puter od kikirikija pa još mutite, polako dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte na sporoj brzini, polako dodajte šećer. Povećajte brzinu i mutite oko 5-6 minuta dok smesa ne postane kremasta i gusta. Sipajte preko napravljenih slojeva i vratite u frižider da odstoji oko 3 sata.
- 4. sloj: 150 gr čokolade i pola slatke pavlake. Čokoladu izlomite i stavite u jednu šerpu. U drugoj šerpi zagrejte pola pakovanja slatke pavlake (125 ml) dok ne provri. Sipajte pavlaku preko čokolade, sačekajte malo dok se čokolada ne istopi. Dobro promešajte i sipajte preko ostalih slojeva. Pospite izlomljenim kikirikijem odozgo, ukoliko želite. Stavite u zamrzivač pola sata.
- Izvadite kolač povlačenjem alu-folije na gore i isecite ga na manje kolače.