Ukusan, sočan i potpuno zdrav slatki rolat sa kikirikijem, koji ćete napraviti za samo 5 minuta!
Koristite ovseno brašno od mlevenih ovsenih pahuljica a ne kupovno ovseno brašno, jer je ono, za razliku od pahuljica „živo“.
Nakon što ostavite rolat u frižideru (30 minuta) ili frizu (20 minuta) isecite ga i ostavite malo da odstoji pre nego što ga poslužite.
PRIJATNO!
Sastojci
- 120 gr ovsenih pahuljica
- 55 gr kako praha
- 5 kašika javorovog sirupa
- 5 kašika putera od kikirikija
- 3 kašike kokosovog ulja
- plus 1/4 kašičice soli
Način pripreme
- Ovsene pahuljice sameljite dok ne postanu sitno brašno.
- Dodajte kakao, ulje i 4 kašike javorovog sirupa. Dobro promešajte i umesite rukama u loptu pa ostavite sa strane.
- U manju posudu stavite 5 kašika putera od kikirikija i jednu kašiku javorovog sirupa pa promešajte.
- Stavite papir za pečenje na sto. Na sredinu papira stavite loptu koju ste umesili i prekrijte je još jednim papirom za pečenje. Oklagijom razvucite smesu, da bude debljine oko pola cm. Uklonite gornji papir za pečenje.
- Kašikom rasporedite namaz od kikirikija i javorovog sirupa preko razvučene smese i koristeći donji papir za pečenje, pažljivo urolajte smesu.
- Ostavite u frizu ili frižideru 20 do 30 minuta, izvadite i isecite.
Ovaj recept je preuzet sa sajta: nadiashealthykitchen.com