Ovu ukusnu pitu od limuna ćete brzo i lako pripremiti. Specifična je po tome što se sastojci izdvoje pri pečenju, pa u jednom dobijete i pitu i sos od limuna za nju.
PRIJATNO!
Sastojci
- 125 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g šećera ili stevie
- 2 veća ili 3 srednja limuna
- 120 ml mleka
- 2 kašike putera
Način pripreme
-
Ugrejte rernu na 180 C i podmažite puterom, okrugli vatrostalni sud, srednje veličine.
-
Izredandajte koru jednog limuna i stavite je u sud za mešanje, dodajte brašno, prašak za pecivo i 50gr brašna ili stevie. Promešajte.
- Mleko i puter sipajte u šerpicu i zagrejte, dok se puter ne istopi. Dodajte suvim sastojcima u činiji i dobro promešajte.
-
Sipajte u podmazani vatrostalni sud.
- Zagrejte 1 šolju (250 ml) vode, 50 gr šećera i sok od 2 ili 3 limuna, tako da bude toplo ali da ne provri i sipajte polako preko smese u vatrostalnoj posudi.
- Pecite oko 35 minuta, dok pita odozgo ne dobije zlatno-braon boju a sok ne počne pravi mehuriće sa strane.
- Izvadite iz rerne i ostavite da dstoji oko 15 minuta dok se sos sa strane malo ne zgusne.
- Služite samo ili sa sladoledom od vanile i prah šećerom.