Veoma ukusan i zdrav posan ručak ili večera koji ćete pripremiti brzo.
Spelta sadrži znatno viši sadržaj masti, belančevina i dijetetskih vlakana od drugih žitarica i sadrži, od davnina poznata, lekovita svojstva. Zato je dobro povremeno uvrstiti ovu žitaricu u naš jelovnik. Ovaj recept j jedan od načina da to učinite.
Ukoliko ste na Hrono ishrani, ovo može biti odličan Hrono ručak, kada niste na restrikciji.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 šolja (250ml) spelte
- 2 konzerve tunjevine u sopstvenom soku, isceđene
- 1 velika crvena paprika, oprana i iseckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Način pripreme
-
U dubljem tiganju sa poklopcem, ugrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckanu papriku i posolite i pobiberite po ukusu. Mešajte dok paprika ne omekša (oko 3 minute).
- Dodajte speltu i promešajte dobro. Dodajte 1¾ šolje vode i ostavite da provri. Smanjte temperaturu ringle, poklopite i kuvajte 25 minuta, ili dok spelta nije kuvana.
- Sklonite sa ringle i umešajte tunu. služite toplo.