Ukusan i sočan sufle od samo 2 sastojka koji ćete pripremiti veoma brzo. Pored toga sto je lak za pripremanje ovaj sufle je i izuzetno zdrav, pa ga možete jesti kad god poželite. Ukoliko pratite Hrono ishranu ili ste na ishrani bez glutena, ovaj sufle je pravi izbor za vas.
PRIJATNO!
Sastojci
- 2 jaja
- 120 ml javorovog sirupa
Način pripreme
- Odvojte belanca od zumanaca i ostavite na sobnoj temperaturi oko 1 sat. Javorov sirup takodje ostavite na sobnoj temperaturi pre pripreme suflea.
- Rešetku stavite na najdonju trećinu rerne i ugrejte rernu na 200 C. Pripremite pleh sa 4 vatrostalne posudice za sufle.
- U jednoj posudi umutite javorov sirup i žumanca.
- U drugoj posudi umutite belanca mikserom dok ne postanu čvrsta.
- Kašikom ili varjačom uzmite otprilike četvrtinu belanaca i ubacite u miks žumanaca i sirupa, polako pomešajte sastojke i onda taj miks ubacite u ostatak belanaca i lagano sjedinite sajstojke.
- Kašikom ubacite smesu u posudice za sufle, ubacite u rernu i odmah smanjite temperaturu na 180 C.
- Pecite od 10 do 20 minuta, u zavisnosti od vaše rerne, ili dok suflei ne porastu i ne postanu braon. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohlade pre nego što ih poslužite. Ukoliko želite možete ih posuti šećerom u prahu ili steviom.