Zdrav i ukusan veganski i posni kolač, koji ćete napraviti za manje od 5 minuta i peći samo 10!
Pogodan je za one koji su na ishrani bez glutena.
Za ovaj recept možete koristiti kupovni tahini ili ga možete sami napraviti po receptu za Domaći tahini.
PRIJATNO!
Sastojci
- ½ šolje (od 250 ml) tahinija
- ½ šolje (od 250 ml) javorovog sirupa ili meda
- 1½ šolje (od 250 ml) ovsenih pahuljica
- ⅓ šolje (od 250 ml) suvog grožđa
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 180 ° C.
- Obložite pleh (20x20 cm ili slične veličine) papirom za pečenje.
- U velikoj posudi pomešajte tahini i javorov sirup.
- Dodajte ovsene pahuljice i suvo grožđe.
- Prebacite smesu u pleh i izravnjajte je zadnjom stranom kašike.
- Pecite 10 minuta ili dok ne porumeni.
- Potpuno ohladite pre nego što isečete na kocke, za serviranje.