Ručak ili večera koju možete lako i jednostavno pripremiti a veoma je ukusna i zdrava. Špargla ima višestruko, dobro dejstvo na naš organizam. Obiluje vitaminima A, B, C, i E, sadrži kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, gvožđe, jod i cink. Ova ukusna biljka jača imunitet i nervni sistem, poboljšava rad srca i bubrega i melem je za želudac. U kombinaciji sa belim lukom, ovo je obrok kojim ćete svakako učiniti nešto dobro za sebe i vaše ukućane ili goste.
PRIJATNO!
Sastojci
- 300 gr testanine (fusilli, pene ili druge)
- 400 gr špargle
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 1 limun
Način pripreme
- Skuvajte testaninu po izboru i procedite je. Ostavite sa strane pola šolje vode u kojoj se testanina kuvala.
- Šparglu očistite i isecite na manje komade. Stavite je u veći, dublji tiganj, sa oko 1 cm vode i poklopite. Kada voda provri, kuvajte oko 2 minuta.
- Procedite šparglu i vratite je u tiganj. Dodajte 2 kašike putera i sitno iseckan beli luk. Mešajte na srednjoj vatri oko 2 minuta. Isključite ringlu.
- Dodajte skuvanu testaninu i dobro sve promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Izrendajte odozgo koru limuna na sitno rende, zatim limun prepolovite i sok iscedite preko testanine. Ukoliko vam se učini da je testanina i dalje suva, dodajte vodu u kojoj se kuvala. Služite toplo.