Veoma ukusni, toliko da se tope u ustima, ovi tofi kolači će vas osvojiti na prvi zalogaj! Veoma jednostavno i brzo se prave. Umesto Petit beurre keksa, možete koristiti bilo koji sličan keks.
PRIJATNO!
Sastojci
- Petit Beurre keks ili sličan
- 225 gr putera
- 200 gr smeđeg šećera
- 350 gr mlečne čokolade
Način pripreme
- Premažite dno pleha od 33 x 23 cm, puterom i poredjajte keks po dnu.
- U šerpu, sipajte puter i smeđi šećer, mešajte dok ne provri i kada provri još 2 do 3 minuta. Sipajte preko keksa i ostavite sa strane da odstoji oko 10 minuta.
- Uključite rernu na 180 C. Nakon što je prošlo 10 minuta, ubacite pleh i pecite 10 minuta. Za to vreme izlomite čokoladu na kockice. Izvadite pleh i poredjate čokoladne kockice odozgo pa vratite u rernu još 1 minut. Izvadite iz rerne i spatulom ili nožem razvucite čokoladu ravnomerno po kolaču.
- Ostavite da se potpuno ohladi pa isecite na kocke i služite.