Brzi za pripremu, veoma praktični i ukusni trouglići, idealni za doručak ili večeru, kao i za užinu. Možete ih poneti na put ili na izlet jer su pogodni za nošenje. Ukoliko nemate puter pri ruci, možete koristiti i ulje ali će trouglići svakako biti ukusniji ukoliko koristite puter. Takodje, umesto feta sira možete korititi i domaći, beli sir, ukoliko želite.
Postupak za savijanje kora za pitu u trouglove je sledeći:
PRIJATNO!
Sastojci
- 500 grama feta sira
- 1 pakovanje kora za pitu
- 3 jaja
- 3 kašike putera
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 200ºC. Podmažite pleh ili ga obložite papirom za pečenje.
- U srednjoj posudi viljuškom umutite jaja pa dodajte feta sir i izmrvite ga.
- U manjoj šerpici istopite puter na tihoj vatri i sklonite sa ringle.
-
Položite jednu koru na radnu površinu i premažite je istopljenim puterom.
-
Drugu koru stavite preko prve pa i nju premažite. Postupak ponovite sa trećom korom.
-
Kore isecite oštrim nožem na 4 jednake trake (svaki deo će formirati jedan trouglić).
-
Stavite 2 kašike mešavine sira i jaja pri kraju svake trake.
-
Savite deo trake u trougao i nastavite da savijate održavajući oblik trougla.
-
Pololožite na pleh i pecite 20 minuta.