Izuzetno ukusan način da pripremite urme. Ovaj zdrav dezert se brzo priprema a pogodan je kako za vaše ukućane tako i za goste.
Tahini (puter od susama) možete pripremiti sami ili možete koristiti kupovni. Takođe, ovde možete pogledati Kako pravilno istopiti čokoladu na pari.
Ovako pripremljene urme su idealan posni dezert kao i veganska ili vegetarijanska poslastica, i odličan izbor za sve one koji vole da se hrane zdravo.
PRIJATNO!
Sastojci
- 25 urmi
- 4 kašike tahinija (puter od susama)
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 2 kašike sitno rendanog kokosa ili susama
Način pripreme
- Izvadite košpice iz urmi tako što ćete zaseći nožem odozgo i izvaditi košpicu, U dobijenu šupljinu sipajte kašičicom tahini u svaku urmu pa ih poređajte u vatrostalni sud ili manji pleh, postavljen papirom za pečenje.
-
Ubacite urme u zamrzivač 15 minuta. Za to vreme istopite čokoladu na pari pa ostavite da se malo prohladi.
- Kašikom ubacite jednu po jednu urmu u čokoladu i okrećite je dok ne bude prekrivena čokoladom pa ih vratite na papir za pečenje. Odmah potom, pospite preko urme kokosove ljuspice ili susam.
- Služite odmah ili čuvajte u frižideru do nedelju dana (u zamrzivaču 1 mesec).