Doručak koji ćete sigurno voleti! Zdrav je i jednostavno se priprema.
Po ukusu možete dodati i mrvljeni sir, ukoliko želite. Slaninu možete zameniti kobasicom ili šunkom, ali onda dodajte 2 kašike ulja receptu.
Ovako pripremljena palenta sa salatom od paradajza predstavlja odlišan izbor za Hrono doručak, što će obradovati one koji su na Hrono ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 250 gr palente
- 5 jaja
- 200 gr slanine
- 2 šolje (od 250ml) mleka
- 1/2 kašičice soli
Način pripreme
- Uključite rernu na 180 C, da se zagreje. Slaninu iseckajte na kockice i propržite u tiganju. Kada se lepo zarumeni, izvadite je na tanjir postavljen ubrusom a dve kašike masti ostavite u šoljici za kasnije.
- U šerpu sipajte 2 šolje mleka, šolju i po vode i pola kašičice soli i kada provri polako dodajte palentu, mešajte na tihoj vatri oko 5 minuta, dok se palenta ne skuva. Sklonite sa vatre pa ubacite 3/4 propržene slaninice i 2 kašike masti, koju ste ostavili sa strane.
- U manjoj činiji umutite jaja viljuškom i dodajte otprilike 2 kašike palente pa sve dobro umutite. Sipajte smesu u u šerpu sa palentom pa sve dobro promešajte. Sipajte u vatrostalni sud.
- Pecite u rerni oko 40 minuta na 180 C. Izvadite iz rerne, pospite ostatkom slanine i vratite još 5 minuta u rernu, da se zapeče.
2 komentara
Odlican „hrono“dorucak sa mlekom,alal vera!
Hvala Vam! Drago mi je da Vam se dopadaju recepti 🙂