Nešto sasvim drugačije, pene zapečene sa mrvljenom kobasicom, keljom i mocarela sirom. Ukoliko volite jače ukuse, ovo je odlična kombinacija za vas a ovaj ručak ili večeru od samo 5 sastojaka morate probati!
Možete koristiti bilo koje kobasice za pečenje. Odaberite one koje najviše volite. Odlična je kombinacija i kada su ljute. Kelj možete zameniti svežim spanaćem a preko mocarela sira možete dodati i rendani parmezan, prema ukusu.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 pakovanje (500gr) pene testanine
- pola kg kobasica
- 4 čena belog luka
- 3 sake, kelja sečenog na veće kvadrate
- 300 gr rendanog mocarela sira
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. U velikoj šerpi skuvajte pene u slanoj vodi.
- U velikom, dubljem tiganju propržite kobasice 8 do 10 minuta, kašikom ih izlomite na manje komadiće, dok se prže. Kada kobasice postanu braon dodajte iseckan beli luk i propržite jos munt ili dva. Slonite tiganj sa vatre i ostavite sa strane.
- Iscedite pene pa ih vratite u šerpu, zatim dodajte kobasice sa belim lukom i kelj.Dobro promešajte dok kelj malo ne omekša.
- Polovinu pripremljene testanine sipajte u vatrostalnu posudu pa prekrijte jednom šoljom rendane mocarele. Dodajte ostatak testanine pa prekrijte još jednom šoljom mocarele.
- Pecite od 20 do 25 minuta ili dok sir na vrhu ne postane zlatkast. Izvadite iz rerne i služite toplo.