Ukusan doručak ili večera koju ćete jednostavno i lako pripremiti. Možete koristiti šunku ili slaninicu, po izboru ali nije obavezno. Ovaj kiš je veoma ukusan kada je napravljen i samo sa povrćem. Možete dodati začine po ukusu.
Ovako pripremljen kiš je bez glutena pa će obradovati i one koji su na bezglutenskoj ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 jaja
- 2 belanca
- 1/2 srednje glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 110 gr rendane mocarele ili drugog sira
- 1/2 (250 ml) šolje spanaća
- 100 gr šunke po izboru (opciono)
Način pripreme
-
Ugrejte rernu na 180 C. Podmažite vatrostalni sud (20-22cm u prečniku).
-
Iseckajte sitno pa prodinastajte crni luk na malo ulja a zatim dodajte i beli luk 1 minut.
- U jednoj posudi umutite 4 jaja i 2 belanca, pavlaku i so i biber po ukusu.
- U vatrostalni sud sipajte na dno dinstani luk, pa pospite preko: rendani sir, šunku i spanać.
-
Sipajte preko miks jaja i pavlake i promešajte malo, ukoliko ima potrebe, da se sve lepo rasporedi.
-
Pecite od 40 do 45 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što poslužite.