Izuzetno kremasta i ukusna a pri tome posna i potpuno zdrava kikiriki torta koja će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Veoma lako i jednostavno se priprema a odličan je izbor za dezert i ukoliko pratite Hrono ishranu, vegansku ishranu ili ishranu bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- fil: 400 gr putera od kikirikija
- 4 1/2 zrelih banana
- 70 gr kokosovog ulja
- 1 kašika vanila ekstrakta
- prstohvat soli
- 3 kašike šećera ili stevie (nije obavezno)
- kora: 150 gr indijskih oraha ili običnih, 150 gr suvog grožđa, 3 kašike kakaa i prstohvat soli
Način pripreme
- Sve sastojke za koru ubacite u secka (multi-praktik) i kada dobijete kompaktnu masu, utisnite kašikom na dno okruglog kalupa za torte.
- U većoj plastičnoj posudi, dobro ugnječite banane viljuškom pa dodajte sve ostale sastojke za fil i umutite ih mikserom (možete koristiti viljuske za testo ili obične). Kada dobite glatku masu, prelijte je preko pripremljene kore.
- Ostavite u frižideru 2 do 3 sata, dok se ne stvrdne. Služite hladno.
Beleške
Kalup za tortu, koji vam je potreban za količinu sastojaka u ovom receptu je 22 cm.