Zdrava torta od malina, koja se brzo priprema. Ukusna i sočna, postaće dezert koji ćete rado praviti.
Pogodna je za vegane, one koji prate Hrono ishranu i one koji su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 6 kašika kakaa
- 3 kašike kokosovog brašna
- 4 jaja
- 125 gr kokosovog ulja (ili putera)
- 50 gr tamne čokolade
- 150 gr malina (svećih ili otopljenih)
- 1 ½ kašičica praška za pecivo
- 80 gr šećera ili stevie
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C i pripremite okrugli kalup od 22 do 26 cm u prečniku.
- U veliku posudu za mešanje sipajte: kakao, kokosovo brašno, prašak za pecivo i 80 gr šećera ili stevie. Dobro promešajte i ostavite sa strane,
- U manjoj šerpici zagrejte kokosovo ulje (ili puter) sa čokoladom, dok ne dobijete kompaktnu masu. Ostavite sa strane da se malo prohladi.
- Umutite jaja i dodajte ih mešavini kakaa i brašna i dobro promešajte. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i promešajte ponovo.
- Smesu sipajte u kalup i pecite od 25 do 30 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se potpuno ohladi i stavite u frižider. (U frižideru se bolje formira sočna tekstura.)
- Dok se torta hladi, napravite sos od malina. Maline stavite u blender (multi-praktik) i uključite dok ne dobijete sos. (Možete dodati i 2 kašike šećera ili stevie ukoliko volite slađi sos)
- Svako parče prelijte sosom pre služenja. Tortu i sos čuvajte u frižideru.