Zdrave Bounty štanglice, koje se lako i jednostavno prave. POSNE, VEGAN i BEZ GLUTENA idealne su za svačiji ukus.
Kokosovo mleko, možete kupiti u Maxi prodavnicama na sledećem linku: kokosovo mleko.
Za ovaj recept vam je potrebno da istopite čokoladu na pari, pa ovde možete pogledati kako ispravno istopiti čokoladu na pari.
PRIJATNO!
Sastojci
- 140 g kokosovog brašna
- 3 kašike kokosovog mleka
- 3 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike javorovog sirupa ili agave
- 225 gr crne čokolade
Način pripreme
- Stavite kokos, kokosovo mleko, kokosovo ulje i javorov sirup u blender. Pulsirajte nekoliko puta, zaustavljajući da biste strugali stranice po potrebi dok se mešavina lepo ne sjedini, ali još uvek ima teksturu. Treba da dobijete smesu koju možete da stisnete i formirate štanglice, ali koja je i dalje pomalo mrvičasta.
- Uzmite dve kašike smese i formirajte štanglice pa ih stavite ga na pleh obložen papirom za pečenje, ili za kokosove kuglice, uzmite jednu kašiku i formirajte kuglice. Stavite tacnu u zamrzivač da se stegne 10 minuta.
- Dok se kokos učvršćuje, istopite čokoladu na pari. Kada se štanglice učvrste, spuštajte ih u rastopljenu čokoladu jednu po koristeći kašiku ili viljušku. Ocedite višak čokolade, a zatim vratite štanglicu na pleh obložen papirom za pečenje. Ubacite u frižider ili zamrzivač dok se čokolada ne stvrdne (oko 10 minuta).
- Štanglice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do nedelju dana. Za najbolji ukus, izvadite ih da se zagreju na sobnoj temperaturi oko 30 minuta pre nego što ih poslužite.