Još jedna poslastica izuzetno zdrava i laka za pravljenje. Kada zagrizete ove kocke, ispod čvrste čokolade, sačekaće vas ukusan i osvežavajuć krem od jagoda, začinjen cimetom i medom.
Ovako pripremljene kocke od jagoda sa čokoladom su savršen Hrono dezert, dezert za vegane i one koji su na ishrani bez glutena.
Za ovaj recept potrebno je istopiti čokoladu pa ovde možete pogledati: Kako pravilno istopiti čokoladu na pari.
PRIJATNO!
Sastojci
- 100 gr kokosovog ulja
- 150 gr jagoda (svežih ili zamrznutih)
- 1 kašika meda ili javorovog sirupa
- 1/4 kašičice mlevenog cimeta
- 150 gr čokolade za kuvanje + 1 kašika kokosovog ulja
Način pripreme
- Jagode ubacite u blender (multi-praktik) i kada dobijete glatku smesu dodajte: cimet, kokosovo ulje i med ili javorov sirup i ponovo uključite blender dok se sve lepo ne pomeša.
- Dobijenu smesu sipajte u prvaougaouni i četvrtasti plastični sud i stavite u zamrzivač da se zaledi (oko pola sata). Kada se zaledi, izvadite iz kutije i isecite na kocke.
- Istopite čokoladu na pari sa dodatnom kašikom kokosovog ulja, pa umačite kocke u nju i odmah ih vratite u zamrzivač. Služite hladno.