ZDRAVE i SLATKE čokoladne krem kocke, koje se prave lako i brzo, mogu postati deo vašeg redovnog dezert menija, bez imalo griže savesti. Idealne su za vegane, sve koji poste ili se hrane zdravo.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 šolja bademovog putera (može i orahovog ili kikiriki)
- 1/3 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
- 1/4 šolje kakao praha
- 1/4 šolje javorovog sirupa ili meda
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 1/2 kašičice morske soli
Način pripreme
- U posudi za mešanje pomešajte bademov puter i kokosovo ulje dk masa ne postane glatka. (Ovo najbolje funkcioniše ako su sastojci sobne temperature, pa ih na vreme izvadite iz frižidera.)
- Dodajte kakao u prahu, javorov sirup, so i vanila ekstrakt i mešajte dok ne postane glatko i kremasto.
- Prebacite smesu u kvadratnu posudu, stranica od oko 20 cm, obloženu papirom za pečenje, za lako uklanjanje, a vrh zagladite špatulom.
- Stavite posudu u zamrzivač i pustite da se stegne najmanje sat vremena pre sečenja i serviranja. Zahvaljujući kokosovom ulju, ova sirova krema će se brzo otopiti ako se ostavi da stoji dugo u toploj sobi, pa je najbolje da se poslužuje direktno iz zamrzivača.
- Ostatke čuvajte u zatvorenoj posudi u zamrzivaču. Za mekšu poslasticu čuvajte je u frižideru.