Banana mafini kakve do sada niste probali! Bez brašna, potpuno zdravi i ukusni.
Vrlo jednostavno se pripremaju. Idealan dezert za one koji su na ishrani bez glutena, kao i za vegane i one koji prate Hrono ishranu.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 srednja zrela banana
- 250 gr leblebije iz konzerve ili beli pasulj iz konzerve
- 1/4 šolje putera od kikirikija
- 1/4 šolje meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice vanila ekstrakta
Način pripreme
- Leblebije iscedite i sipajte u blender (multi-praktik). Ukoliko koristite pasulj iz konzerve sipajte u cediljku i pažljivo, dobro isperite običnom vodom. Ovo je važno da bi se izgubio ukus pasulja.
- Stavite sve sastojke u blender i dobro izmešajte.
- Sipajte u kalupe za mafine i pecite 20 minuta.