Izuzetno zdravi mafini, jednostavni za pripremu, podjednako dobri kada su topli i hladni, kremasti i veoma sočni.
Najbolje je ako možete da koristite što zrelije banane, puter od kikirikija kome nije dodata so i bagremov med, zbog njegovog blagog ukusa.
Možete pogledati recept za Domaći puter od kikirikija, ukoliko želite da ga napravite sami.
Ovo je odličan posni kolač kao i Hrono dezert koji će obradovati sve koji prate Hrono ishranu, a pošto je bez glutena, idealan je i kao bezglutenski dezert.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 zrele banane
- 350 gr putera od kikirikija
- 50 gr kakaa
- 1/4 šolje meda
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C.
- Ubacite sve sastojke u blender (multi-praktik) i pomešajte.
- Sadržaj rasporedite u 6 podmazanih kalupa za mafine (ili u kalupe sa papirni podmetačima).
- Pecite 15-20 minuta.
- Kada se mafini prohlade, izvadite ih iz kalupa i poslužite.