Omlet bez jaja koji ćete voleti jednako ko ne i više od onog sa jajima!
Brašno od leblebije (nauta) možete kupiti ili ga sami napraviti, tako što ćete samleti leblebije u secku (multi-praktiku). Ovo brašno je izuzetno zdravo, ne sadrži gluten i puno je proteina.
Ovaj ukusan obrok je idealan posni doručak ili večera, kao i odličan izbor za one koji se hrane bez glutena ili su na Hrono ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 300 g tofu sira
- 4 kašike brašna od leblebije (domaćeg ili kupovnog)
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 šolja (od 250 ml) sitno seckanog povrća po izboru (u ovom slučaju: čeri paradajz, pečurke i mladi luk)
- prstohvat turmeric praha (opciono)
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C i premžite dva manja ramekina uljem.
- Iseckano povrće propržite na tiganju 2 do 3 minuta.
- Tofu sir, brašno od leblebija, beli luk, prašak za pecivo, kvasac, turmeric, malo soli i bibera po ukusu, stavite u blender (multi-praktik) i uključite dok se smesa ne ujednači.
- Povrće podelite u ramekine i prelijte ga dobijenom smesom. Ostavite oko 1 cm do vrha, prazno jer će omleti narasti.
- Pecite u rerni, na 180 C, 45 minuta i služite toplo.