Ukusna i kremasta salata, koju možete poslužiti samu, kao predjelo ili glavno jelo ili kao dodatak sendvičima.
Ova ukusna salata je bez glutena pa može biti ukusan ručak ili večera za one koji su na bezglutenskoj ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 2 pileća filea
- 1 mladi luk
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 manja rendana šargarepa
- šaka sušene brusnice
- 2 kašike iseckanog svežeg peršuna
- 1 šaka seckanih badema
- PRELIV: 180 gr majoneza, 3 kašike grčkog jogurta, 3 kašike belog vinskog ili jabukovog sirćeta, so i biber po ukusu.
Način pripreme
-
Ostavite sa strane malo iseckanog mladog luka i badema, za ukrašavanje.
-
U veliku činiju stavite: šargarepu, luk, mladi luk, brusnicu, bademe, jogurt i majonez i sve dobro promešajte.
-
Dodajte 3 kašike sirćeta i ponovo promešajte.
-
Dodajte sitno iseckanu piletinu, posolite i pobiberite po ukusu pa promešajte još jednom. Ukoliko želite više preliva, možete slobodno dodati kašiku - dve jogurta ili majoneza.
- Ukrasite salatu mladim lukom i bademima.