Evo jednog lakog i kreativnog načina da iskoristite Toblerone, koje ako volite, ovaj kolač ćete voleti još više jer je ovakva kombinacija testa i Toblerone savršena!
Naravno, umesto Toblerone možete koristiti i neku drugu čokoladu ili na primer Domaću Nutelu, sa jedinom razlikom, što biste nju premazali kada se testo malo prohladi.
PRIJATNO!
Sastojci
- 225 gr putera
- 100 gr šolje šećera
- 300 gr brašna
- 200 gr Toblerone
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 165 °C.
- Mikserom umutite puter i šećer dok ne dobijete kremastu, važdušastu masu.
- Dodajte brašno i lagano mešajte dok se sve ne sjedini.
- Obložite papirom za pečenje pleh, približnih dimenzija 20 cm sa 30 cm, ili ga podmažite.
- Utapkajte smesu na dno i pecite 20 minuta na 165 C ili dok gornja strana ne postane svetlo zlatne boje.
- Izvadite iz rerne i odmah pospite izlomljenim komadićima Toberlone, ravnomerno ih svuda raspoređujući.
- Ostavite 5 minuta, a zatim pomoću špatule ili ravne kašike ravnomerno rasporedite omekšanu Tobleronu preko testa.
- Stavite u frižider da se ohladi i stvrdne najmanje sat vremena.
- Vrućim nožem isecite na kocke.